Ο Xοροχώρος

Ιδρύθηκε το 1999 από την Βικτωρία Νούμτα και είναι σχολή χορού, αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Βρίσκεται σε ένα όμορφο κτίριο στους πρόποδες του Υμηττού, στον Χολαργό-Παπάγου, που κατασκευάστηκε εξ’αρχής γι αυτό το σκοπό με όλες τις απαραίτητες μελέτες και προδιαγραφές.

Στον Χοροχώρο κάνουμε “χώρο” για μας, για το σώμα μας, τις ανάγκες μας, τις επιθυμίες και γιατί όχι και για τα όνειρα μας.

Φιλοξενούμε όλα αυτά τα χρόνια τις πιο σύγχρονες τεχνικές – μεθόδους διδασκαλίας χορού, πάντα με το καλύτερα δυνατό διδακτικό προσωπικό, καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου. Οι σύγχρονες πρακτικές χορού και κίνησης, στοχεύουν στην ενοποίηση του ανθρώπινου σώματος, στη λειτουργικότητά του, στην απάλειψη προηγούμενων κρατημένων κινητικών προτύπων και τελικά στην εύρεση της σωματικότητάς του, στην αυθεντική του έκφραση.

Στον Χοροχώρο οι ενήλικες μπορούν να επιλέξουν να εκφραστούν και να αποκομίσουν τα οφέλη της τέχνης του χορού μέσα από τις σύγχρονες πρακτικές χορού. Τεχνική Limon, τεχνικές Release, Contact Improvisation, Somatics κ.ά. Οι τεχνικές αυτές γυμνάζουν, ενεργοποιούν και συντονίζουν το σώμα ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν την εγρήγορση και τη συνειδητοποίηση του. Η προσέγγιση του μαθήματος γίνεται με βάση τη δημιουργικότητα, την απελευθέρωση, τη χαρά της κίνησης χωρίς περιορισμό και κριτική.

O

Ή να δοκιμάσουν τις σωματοποιημένες πρακτικές – somatics (πρακτικές που εφαρμόζουν την ανατομική και μυοσκελετική φυσιολογία και βιομηχανική του σώματος) όπως το Pilates, η Yoga, η μέθοδος Feldenkrais κ.ά. Με αυτές μπορούν να προσεγγίσουν το σώμα μέσα από μία φυσική, σωματοποιημένη διαδικασία ώστε να γυμναστούν λειτουργικά.

Μέσα από τη σωστή χρήση της αναπνοής και των φυσικών διαδρομών της κίνησης, οι ασκούμενοι μπορούν να αφυπνιστούν κιναισθητικά και να ανακαλύψουν τις απεριόριστες δυνατότητες του σώματός τους.

Τα πρωτοποριακά μας προγράμματα για παιδιά και εφήβους (δημιουργικός χορός, σύγχρονος χορός – αυτοσχεδιασμός, breakdance, hip-hop, yoga κ.ά.) στοχεύουν στην κατάκτηση του χορού μέσα από δημιουργικά και φυσικά μονοπάτια χωρίς να παραβιάζουν  και να στρεβλώνουν τις φυσικές και αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών. Με απόλυτο σεβασμό στη διαφορετικότητα και την ανάγκη για έκφραση, προσφέρουμε στα παιδιά ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον, να μεγαλώσουν, να δημιουργήσουν, να μάθουν, να μοιραστούν, να γυμναστούν και να χαρούν!

Η προσέγγιση της διδασκαλίας γίνεται πάντα υπό το πρίσμα αυτό. Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά συναντούν την τεχνική από μία βιωματική και ευχάριστη διαδρομή,  χωρίς πρότυπα, σε ένα περιβάλλον αποδοχής, σεβασμού και αγάπης για το σώμα, την κίνηση και τους άλλους.

Σώμα – συνειδητότητα – επιλογές
Κίνηση – χαρά – ελευθερία
Χορός – πληρότητα – ολότητα