Επαφή, αποδοχή, υγεία, έκφραση, επικοινωνία, χαρά

Το μάθημα βασίζεται στις βασικές αρχές κίνησης του Contact improvisation, των πρακτικών Somatics (πρακτικές που εφαρμόζουν την ανατομία και τη μηχανική του σώματος) και του σύγχρονου χορού. H κίνηση συναντά φυσικές έννοιες όπως τη βαρύτητα, την αδράνεια, την αιώρηση, την ισορροπία,  την αναπνοή, την  τριβή, την πτώση, τη στροφικότητα, τις στηρίξεις, το εύρος κίνησης των αρθρώσεων κ.ά ώστε να αποκτήσουμε συνειδητότητα και κινητική αφύπνιση. Η επαφή με τους άλλους διευρύνει τη σωματική μας αφύπνιση και η  κίνηση βρίσκει τη θεραπευτική και παιχνιδώδη της διάσταση. Το Contact improvisation αποτελεί μια ολοκληρωμένη μέθοδο εκγύμνασης και χορού που από το 1972 εξαπλώνεται συνεχώς σε όλον τον  κόσμο. Ο κινητικός αυτοσχεδιασμός είναι ένα τεράστιο εργαλείο εξερεύνησης και διεύρυνσης της κίνησης που χρησιμοποιείται από όλους όσους θέλουν να κινούνται λειτουργικά.

Αποτελείται από το αρχικό ζέσταμα όπου με φυσικές οδηγίες ο ασκούμενος οδηγείται στη συνειδητοποίηση και αφύπνιση μεμονωμένων μελών στο πάτωμα  και το κέντρο. Ανακαλύπτουμε τις δυνατότητες ανταλλαγής βάρους και τους διαφορετικούς τρόπους που μπορούμε να στηριζόμαστε και να στηρίζουμε τους άλλους. Στη συνέχεια, ο χορός δημιουργείται ως αποτέλεσμα της αδιάσπαστης ροής της κίνησης μέσα σε μία ανοιχτή, μεταβλητή και απρόβλεπτη διαδικασία. Δεν υπάρχει υλικό για εκμάθηση αλλά οι κινήσεις «φτιάχνονται» μέσα από την προσωπική εξερεύνηση και αντίδραση του καθενός στις οδηγίες. Μέσα από αυτή την έκφραση του σώματος  αποκτούμε ολοκληρωμένη γύμναση, χαρά και ευεξία. Αποκτούμε αντίληψη του σώματος και των δυναμικών του ώστε να κινούμαστε αβίαστα και φυσικά στο χώρο μόνοι μας και με τους άλλους.

Απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα.

για ενήλικες

Σύγχρονος Χορός & Αυτοσχεδιασμός

Το μάθημα του σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού περιλαμβάνει ασκήσεις τεχνικής (τεχνική Limon, τεχνικές Release) που γυμνάζουν, ενεργοποιούν και συντονίζουν το σώμα, αναπτύσσουν την εγρήγορση και τη συνειδητοποίηση του…

Dance-Body Dynamics

Το μάθημα βασίζεται στις βασικές αρχές κίνησης του σύγχρονου χορού και των πρακτικών Somatics (πρακτικές που εφαρμόζουν την ανατομική και  μυοσκελετική φυσιολογία και βιομηχανική του σώματος). Είναι ένας έξυπνος συνδυασμός δυναμικών ασκήσεων και κινήσεων ακριβείας στο πάτωμα και μετακινήσεων στον χώρο…

Ballet

Μάθημα μπαλέτου για ενήλικες, όπου διδάσκονται οι βασικές αρχές του κλασικού μπαλέτου σε βάθος και με τεχνικές απαιτήσεις στην εκτέλεσή τους. Το μάθημα εστιάζει στην ορθοσωμία και στην χορευτικότητα του ατόμου και βασίζετε στο σύστημα Βαγκάνοβα.

Έχει κλασική δομή, ζέσταμα – μπάρα – κέντρο και τα κλασικά προτερήματα της μυϊκής ενδυνάμωσης και του νευρομυϊκού συντονισμού.

Contact Improvisation

Επαφή, αποδοχή, υγεία, έκφραση, επικοινωνία, χαρά

Το μάθημα βασίζεται στις βασικές αρχές κίνησης του Contact improvisation, των πρακτικών Somatics (πρακτικές που εφαρμόζουν την ανατομία και τη μηχανική του σώματος) και του σύγχρονου χορού…

Yoga

Γιόγκα σημαίνει ένωση, ένωση με τον αληθινό Εαυτό!

Ένα μοναδικό μάθημα Γιόγκα με τον Brian Schock  που συνδυάζει 5 Element Yoga, Iyengar και Ashtanga…

Pilates

Η μέθοδος Pilates είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος γυμναστικής που αποτελείται από ένα σύστημα διατάσεων και ασκήσεων που δυναμώνουν το μυικό συστημα.

Qi Dance

Το μάθημα του Qi Dance (Τσι Ντανς) δημιουργήθηκε από τον Brian Schock και την Βικτωρία Νούμτα και είναι μια συνάντηση του Qigong και του  αυτοσχεδιαστικού- αυθεντικού χορού.

Qigong

Στo Qigong  χρησιμοποιούνται αργές, απαλές κινήσεις οι οποίες όμως μπορούν να  δημιουργήσουν τεράστια ενέργεια. Αυτή η ενέργεια βελτιώνει την κυκλοφορία, ανακουφίζει από την ένταση και το στρες, μειώνει τον πόνο και αποσυμφορίζει από τα αρνητικά συναισθήματα…